TELEFONY ALARMOWE: 998 lub 112
ZAANGAŻOWANI W DZIAŁANIU
W GOTOWOŚCI DO PODJĘCIA DZIAŁAŃ

Walne Zebranie 2020

W dniu 15 lutego 2020 roku odbyło się Walne Zebranie Sprawozdawcze Członków Ochotniczej Straży Pożarnej w Łukowicy.

W sobotę 15 lutego 2020 roku odbyło się Walne Zebranie Sprawozdawcze Członków Ochotniczej Straży Pożarnej w Łukowicy, w którym uczestniczyli członkowie czynni, wspierający, honorowi oraz MDP Ochotniczej Straży Pożarnej w Łukowicy. Zebranie otworzył dh Józef Pietrzak - Prezes OSP w Łukowicy, a dalszą część prowadził przewodniczący zebrania dh Marek Wolak.

W zebraniu udział wzięli zaproszeni goście, m.in.:

• Bogdan Łuczkowski - Wójt Gminy Łukowica,
  • Urszula Nowogórska - Poseł na Sejm RP, a zarazem Członek Zarządu Oddziału Powiatowego ZOSP RP w Limanowej,
  • st. bryg. Grzegorz Janczy - Prezes Zarządu Oddziału Powiatowego ZOSP RP w Limanowej,
  • Bronisław Kunicki - Prezes Zarządu Oddziału Gminnego ZOSP RP w Łukowicy,
  • mł. bryg. Krzysztof Hybel - Komendant Gminny Związku Oddziału Gminnego ZOSP RP w Łukowicy, a zarazem przedstawiciel Komendanta Powiatowego Państwowej Straży Pożarnej w Limanowej,
  • Jan Wajda - Sekretarz Zarządu Oddziału Gminnego ZOSP RP w Łukowicy,
  • Wojciech Gurgul - Członek Zarządu Oddziału Gminnego ZOSP RP w Łukowicy,
  • Marta Król - Radna Gminy Łukowica,
  • Jan Dyrek - Radny Gminy Łukowica,
  • Henryk Dyrek - Sołtys Łukowicy.

Podczas zebrania podsumowany został miniony rok obfitujący w szereg zrealizowanych zadań i podjętych inicjatyw. Przy tej okazji szczególnie podziękowania składamy wszystkim osobom, które w jakikolwiek sposób przyczyniły się do kontynuacji tak ważnej inwestycji jaką jest rozbudowa remizy o dodatkowe garaże z nadbudową. Podjęta inwestycja ma na celu poprawę bezpieczeństwa zarówno samych strażaków, jak również całej naszej lokalnej społeczności, mająca służyć zarówno obecnym jak i przyszłym pokoleniom. Gorące podziękowania kierujemy w szczególności na ręce Pana Wójta Bogdana Łuczkowskiego, byłej Pani Wójt Czesławy Rzadkosz, Pani Poseł Urszuli Nowogórskiej za pomoc w zdobyciu środków w ramach programu "Małopolskie remizy 2018 i 2019", Pana Henryka Dyrka i całej rady sołeckiej oraz na mieszkańców Łukowicy za wyrozumiałość i wsparcie, chociażby z tytułu przekazania 1% podatku, czy datki przy okazji dystrybucji kalendarzy.

Walne zebranie to także czas na podsumowanie działań ratowniczych jakie były podejmowane w minionym roku. Interwencji związanych z pożarami, wypadkami i innymi miejscowymi zagrożeniami było aż 45. Jest to na szczęście nieco niższa ilość zdarzeń niż w roku ubiegłym, niemniej jednak OSP Łukowica kwalifikuje się wśród jednostek OSP na terenie powiatu limanowskiego z dużą ilością podejmowanych interwencji.

Te działania nie byłyby możliwe gdyby nie strażacy! Podejmowane inwestycje, posiadany sprzęt - choć ważne, to jednak same w sobie nie przynoszą wymiernych korzyści. To ludzie są najważniejsi, osoby odpowiednio przeszkolone i przygotowane do niesienia pomocy innym! Dlatego słowa największego uznania kierujemy do Was drodzy strażacy, za to że jesteście, za poświęcanie swojego cennego czasu na kursy, szkolenia, ćwiczenia i kiedy trzeba, że stawiacie się na alarm by nieść pomoc potrzebującym! W imieniu Zarządu OSP serdecznie Wam za to DZIĘKUJEMY!

Dziękujemy również naszym członkom wspierającym i honorowym za ich obecność i wkład na rzecz naszej jednostki.

Free Joomla Lightbox Gallery

Ostrzeżenia pogodowe

Łukowica - ostrzeżenia

April 2024
M T W T F S S

Statystyka

Odsłon artykułów:

Odwiedza nas 237 gości oraz 0 użytkowników.

Wybrane akcje

Wspólne ćwiczenia

Wizyta przedszkolaków

Zawody 2016